Muksuperheen mukavat unirutiinit

10,00 sis.alv.

Unirutiini toimintakorttien avulla tehdään nukkumaanmenosta mukava asia. Kortit sopivat käytettäväksi noin puolentoista vuoden iästä eteenpäin. Toimintakorttien avulla iltoihin syntyy järjestys, kun lapsi oppii itse seuraamaan iltarutiinien kulkua.

Toimintakortit ovat tärkeä ja toimiva työkalu lasten toiminnanohjauksessa erilaisessa terapeuttisessa työssä. Niiden avulla syntyy aito vuorovaikutuksellinen toimintamalli, joka on Positiivisen kasvatusmallin peruslähtökohta. Korttien avulla lapsi, jolla ei vielä ole puhumisen kykyä voi osallistua keskusteluun vanhemman kanssa.

Tuote sisältää 21 nimettyä toimintakorttia, jotka voit ladata ja tallentaa tietokoneellesi. Katso ohjausvideo korttien käyttöönotosta täältä

Kuvaus

Toimintakortit taaperoille ja leikki-ikäisille

Unirutiini toimintakorttien avulla tehdään nukkumaanmenosta mukava asia. Kortit sopivat käytettäväksi noin puolentoista vuoden iästä eteenpäin.

Väsyttävät nukkumaanmenotaistelut ovat tuttuja monissa aika monissa pikkulapsiperheissä. Vanhemmat raportoivat hervottomista iltahulinoista, lopttomista pyynnöistä, viivyttelyistä ja neuvotteluista, joita käydään ilta illan jälkeen. Kun Muksu on vihdoin saatu maadoitettua omaan sänkyynsä, vanhempi pyyhkäisee hien otsaltaan ja kauan kaivattu Oma Hetki voi alkaa. Ja päättyy turhan usein sohvalle, jossa on helppo nukahtaa television kuvavirtaan.

Miksi lapset riehuvat ja muuttuvat hankaliksi iltaisin? Ongelmaan liittyy monia syitä, joiden ymmärtäminen auttaa korjaamaan tilannetta. Yksi niistä on vaikeus sopeutua siirtymätilanteisiin.

Lapset rakastavat rutiineita ja pysyvyyttä. Kun jotain käynnissä olevaa tilannetta pitää lähteä muuttamaan, puhutaan siirtymätilanteista. Perheissä arki on täynnä näitä siirtymätilanteita. Leikit pitää keskeyttää, kun on mentävä syömään. Rauhallinen kahvihetki keskeytyy, kun vauva herää päiväunilta. Aamupalan syömistä pitää nopeuttaa, jotta ehditään päivähoitoon ja töihin.

Monille lapsille ja joskus aikuisillekin on vaikea siirtyä uuteen tilanteeseen. Kun on oikein hyvä flow käynnissä ja joku tulee käskemään hammaspesulle, silloin helposti kiukuttaa. Ja kun kiukku levittää ympärilleen kiukkua, taistelulle on valmis maaperä.

Siksi viisaat vanhemmat käyttävätkin apuvälineenään ennakointia. Muksuperheen unirutiinikorttien avulla autetaan lasta ennakoimaan tulevia tapahtumia. Kun lapsi pystyy itse seuraamaan korttien avulla, mitä seuraavaksi tapahtuu, muodostuu nukkumaanmenosta lempeä ja miellyttävä rutiini. Kun vanhempi näyttää muksulle toimintakorttia ja kertoo, että viiden minuutin päästä mennään iltapalalle, lapsen on helpompi lopettaa leikkiminen ajoissa. Apuvälineenä voi käyttää vaikka munakelloa, joka asetetaan lapsen lähelle ja ajastetaan viiteen minuuttiin. Vanhemman pitää muistaa myös itse sitoutua näihin sääntöihin.

 

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Muksuperheen mukavat unirutiinit”